Köksstädning med naturliga rengöringsprodukter

ekologisk köksstädning

Dags för en ordentlig köksstädning?Det är ett faktum att om naturliga rengöringsmedel används i alla hörn av huset. Från köket till vardagsrummet, sovrummet, badrummet och många andra delar av huset, ger dessa produkter utmärkta resultat för husägare.

Köksstädning medorganiska rengöringsprodukter

Köket är bland de områden i huset där organiska rengöringsprodukter gör en stor nytta. Eftersom det är en plats där man lagar mat, äter och köksredskapen rengörs och sorteras, måste det alltid vara rent. Det är i särklass den del av huset som tar längst tid att göra rent, och kräver effektivare rengöringsprodukter.

Den direktinverkan köket har på vårt intag av mat och vatten, kräver en säkrare rengöringsmetod. Det betyder i det här fallet att rengöringsprocessen måste vara både säker för köksredskapen och maten som får kontakt med dem. Skadliga ämnen eller ingredienser som kan leda till negativa hälsoeffekter får inte släppas ut eller lämnas kvar på några ytor.

Prisvärda och effektiva rengöringstips för att städa köket

Av alla rengöringsmedel kan enbart naturliga produkter erbjuda den typen av rengöring. Till skillnad mot konventionella rengöringsmedel innehåller inte organiska rengöringsprodukter kemikalier som kan vara skadliga för människor och för miljön. Dessa miljövänliga medel kan även köpas för direktanvändning och snabbare resultat. Det finns dock alltid falska rengöringsmedel som det är upp till dig att se upp med.

För att se till att du enbart använder säkra och organiska rengöringsprodukter, finns det en väg du kan ta, och det är att göra dina egna rengöringsmedel för köksstädning. Förutom att du kan bevisa att det inte är skadligt, kan du även spara pengar. Det passar bra för en hälso- och miljökänslig användare som har en stram budget. Kolla in följande prisvärda men effektiva rengöringstips du kan använda speciellt för dina köksredskap.

Grön rengöring av köket

  • Kylen – Rengör den med varmt vatten och såpa och ta bort lukt genom att placera en öppen förpackning med bakpulver inuti.
  • Köksbänkar – Blanda 4 teskedar bakpulver och en knappt en liter varmt vatten i en sprayflaska och spruta på ytan. Det är ett milt- och luktborttagande slipmedel som kan användas för att rengöra matrester.
  • Ugnar – Blandningen av bakpulver och vatten fungerar också i ugnar. Applicera den på insidan av ugnen genom att använda en spatel. Efter att det har torkat, rengör med en borste och varmt vatten.
  • Tekokare – Det vanligaste problemet med tekokare är kalkavlagringen. Rensa bort det genom att koka med lika delar vatten och vinäger.
  • Silverbestick – Använd vit tandkräm för att göra besticken skinande. Applicera den på besticken och torka med en mjuk trasa, skölj sedan med vatten.
  • Rostfritt stål – Applicera vit vinäger på sakernas rostfria yta. Syran dödar bakterierna och är bra för att rengöra fett och annat smuts.
  • Bränd mat i stekpannan eller ugnsformen – Strö ytan med bakpulver och häll på varmt vatten. Låt stå i 30-40 minuter. Skölj med vatten.

Städartikel från Sven på Flyttstädning Linköping