Ekologiska rengöringsprodukter – Hälsosamma och billiga alternativ

ekologiska gröna rengöringsprodukter

Ekologiska “Gröna” rengöringsprodukter kan betraktas som det ultimata städvapnet. Precis som alla andra rengöringsmedel är ekologiska medel gjorda med ändamålet att få bort smuts och bakterier. Fläckar, damm och mögel är bara några exempel på dessa olägenheter. Ibland fastnar de på kläder, utrustning och andra föremål utan att du ens kan erinra hur det gick till.

Ekologiska “Gröna” rengöringsprodukter

Om man inte rengör dessa saker så kan skadlig bakterietillväxt tillkomma. Det är då rengöringsprodukter spelar en mycket viktig roll. Det gäller inte att bara plocka upp vilken städprodukt som helst eftersom många medel är skadliga för människor och miljön. Med starka, kemiska aktiva ingredienser så kan dessa kommersiella medel vara farliga för dina familjemedlemmar. Visst, de kanske får bort alla bakterier, men detta kan inte väga tyngre än det faktum att de är enormt farliga.

Efter man använder dessa kemiska medel kan de sitta kvar på föremål och ytor länge eftersom de inte lätt löses upp. Fel hantering av kemisk avfall leder till föroreningar i miljön, såsom i vattendrag och luft. Dessutom så kostar sådana produkter stora summor pengar.

Städa ditt hem på ett miljövänligt sätt

Allt detta tillför mer än tillräckligt med anledningar att välja miljövänliga rengöringsprodukter. Även om du kan köpa ekologiska alternativ i butiken så kan du även själv göra dem med vanligt förekommande hushållsartiklar för ännu större besparingar. Med det sagt, här kommer några tips om hur du kan städa ditt hem på ett miljövänligt sätt.

För en härlig doft i hemmet

Ingenting kan vara mer avkopplande än att bo i ett väldoftande hem. Det enklaste sättet att förbättra luften är genom att ha färska blommor hemma. Man kan också blanda eteriska oljor med vatten och spraya alla hörn i huset. Att lägga en burk med bakpulver i illaluktande områden hjälper bra. Ställ gärna in en i kylskåpet.

För att få bort mögel

Badrummet är bland de mest besökta rummet i huset. Det är viktigt att det är rent där du även ska hålla dig själv ren.  Det innebär att du måste bli av med badrummets mest förekommande problem; mögel. Spraya lite ättika på möglet och låt det sitta i 30-60 minuter. Surheten i ättikan kommer att döda mögeln och  förhindrar ny tillväxt.

Att få bort rost

Metall förekommer i alla rum i huset och därmed finns det risk för rost i princip överallt. Du kan undvika rost genom att omedelbart behandla det så fort du ser det.  Det bästa sättet att få bort rost är genom att strö lite salt på den rostiga delen. Tillsätt lite citronsaft och låt det sitta ett par minuter. Därefter kan du lätt skrubba bort alla rost.

Med ekologiska städprodukter kan man rengöra hemmet enkelt och effektivt. Bortsett från att hålla saker och ting smuts- och bakteriefria så kommer det även att skydda din familjs hälsa och miljö. Även vad det gäller pengar så visar det sig att ekologiska alternativ är mycket billigare när du gör egna rengöringsmedel.

Hör med ditt lokala städföretag i Linköping vilka rengöringsprodukter de använder vid flyttstäd.