Möbeltapetsering – Så går en rengöring till

allt om hur man rengör möbeltapetsering

Tapetsering bättrar inte bara på utseendet på möblerna, utan ger dig också en större variation gällande design att välja mellan och sannolikheten är större att du kan hitta något som passar din smak och preferenser. Men det åsido, så kan rengöringen av tapetseringen vara en avskräckande uppgift. Men det finns många saker som kan göra det enklare. Först så bör du känna till de olika rengöringsmetoderna som finns och sedan välja det som passar perfekt till just din möbeltapetsering. Detta försäkrar inte bara att du skyddar materialet från skada utan också ger ett fantastiskt resultat. Därefter så måste du läsa på och forska om vilka olika sorts fläckar det finns. Var och en av de olika fläckarna som finns kräver en särskild rengöringsmetod.

Saker att ha i åtanke då man rengör tapetsering på möbler

En hel del övervägande och hänsyn måste tas innan man börjar med själva rengöringen. En bra möbeltapetsering är en dyr investering och därför bör du också skydda den. Innan du börjar rengöra måste du identifiera vilket material den har. Detta kan man hitta på lappar som kan sitta på möbeln eller på de dokument som följde med då du köpte möbeln. När du tar reda på materialet kolla också efter eventuella varningar likväl om det finns några föreskrifter gällande en rengöring. Tillverkare har alltid en lista av rätt och fel rengöring och detta bör du ta hänsyn till. För att göra processen enklare då du rengör tapetseringen så rekommenderar vi att du dammsuger eller borstar de stoppade möblerna en gång i veckan.

Du kan också använda en mjuk borste för att ta bort ytlig smuts likväl som damm. Lite nu och då rengör tapetseringen ordentligt genom metoder så som ångrengöring eller kemtvätt. Du kan också fundera på att anlita ett företag för en finare och mer effektiv touch.

Rengöringsmedel för möbler

Vissa har förstört möbeltapetseringens skönhet genom att ha använt rengöringsmedel på den. När man ska använda ett sådant så är det vissa saker man måste komma ihåg. Först, pröva medlet på en liten och gömd del på möbeln. Denna process kan visa vilken effekt rengöringsmedlet kommer att ha på hela tapetseringen. Genom att testa på en liten del kan du få en förvarning om missfärgning eller andra skador på tyget. Ta också reda på och forska i vilka rengöringsmedel som är passande att använda på dina stoppade möbler. Detta försäkrar att du inte skadar dem i onödan.

Special schampoo för möbelrengöring

När du ska använda ett rengöringsmedel så spraya först området med varmt vatten. Se till att du mätt rätt mängd rengöringsmedel för mängd vatten. Mixa sedan medlet med vattnet väl. För själva rengöringen använd en trasa eller svamp för att gnugga stoppningen tills du fått bort smutsen. Om rengöringsmedlet inte verkar fungera särskilt väl så kan du använda dig av något av de specialtillverkade schampona som finns för möbeltapetsering. Dessa schampon är tillverkade med många olika fläckar i tanken. De tar dessutom inte bara bort smutsen utan de lämnar också efter sig en god doft. Men detta betyder inte att du ska känna dig låst till schampo. Det finns många olika relativt billiga rengöringsmedel och blandningar som du kan använda till att rengöra din möbeltapetsering.

Kontakta en städfirma för rengöringshjälp i Linköping!