Städa badrum – Din perfekta guide för badrumsstädning

lär dig städa badrum i fem enkla steg

När var det senast du städa ditt badrum? Badrummet är för en del en plats av flärd och anses vara den renaste platsen i huset. Dock har badrummet, av alla områden i huset, några av de mest utmanande ställena att rengöra med tanke på ansträngningen som behövs och all smuts du får när du rengör badkaret och toaletten. Oavsett hur mycket du vill undvika rengöringen av badrummet, kommer du inse att det är den del av huset som kräver mest städning och ordning.

Städa badrum i 5 enkla steg

Sanningen är att städningen av badrummet kan göras så enkelt som i fem steg. Det är bäst att hitta belönande sätt att rengöra även i den delen av huset. Så för att se till att rengöringen av badrummet är värt ditt bemödande, följ dessa 5 enkla och snabba tips.

5 tips på badrumsstädning

1. Städning av badrum kräver utrymme och du måste frigöra det innan du kan börja städa. Ta bort smutsiga handdukar och kläder som hänger och även mattorna.

Ta bort avlagringar i duschen

2. Börja arbeta på att ta bort avlagringar i duschen, tvålbeläggningar och kalkavlagringar från vatten. Du måste begripa att duschen används ofta och är genomblöt. Med det sagt kommer du behöva dina speciella rengöringsmedel för att applicera detta på områden där avlagringar och beläggningar uppstår. Låt det gå några minuter tills medlet har mjukat upp smutsen och skrubba områdena hela vägen ner. Rengöring av duschen inkluderar byte eller rengöring av duschdraperiet genom att skölja och ta bort smutsen.

Rengör och putsa speglarna

3. Rengör och putsa upp speglarna. Alla vill se bra ut även efter ett bad, men att lämna spegeln dimmig efter en dusch gör inte att du kan se hur du ser ut. Vad du bör göra är att använda gamla tidningar och torka av dimman först, sedan använda trasor för smutsen, avlagringar och på bänkytor.

Polera kranar

4. Handfatet och kranen får inte lämnas ostädade. Du kommer märka att det är lättare än att rengöra toalettstolen och det betyder att du kan använda enkla rengöringsmedel. Direkt efter att du har rengjort handfatet följer toaletten. Det är där det smutsigaste och mest utmanande arbetet inträffar. Att göra rent toaletten kräver att du använder en ordentlig toalettborste och WC-rengöringsmedel. Fokusera på att rengöra toalettringen, locket och så klart även sitsen. Universalrengöringsmedel kan hjälpa dig att ta bort smuts på ytan så se till att skaffa ett sådant.

Rengöringsmedel och städmaterial för badrummet

5. De sista uppgifterna för rengöringen av badrummet inkluderar golvmoppning, tömning av sopor, lägga nya, rena badrumsmattor och miljövänliga handdukar. Införskaffa en doftspray och det är klart. Med hjälp av pålitliga rengöringsmedel och material för badrummet blir badrumsstädningen aldrig lika utmanande som den var förut. Det krävs självklart regelbunden rengöring av badrummet för att se till att vatten, tvål och kalkavlagringar inte formas på en gång.

Kontakta en bra städfirma i Linköping för prisvärda städtjänster.